woensdag 8 augustus 2012

Het duurt niet lang meer of er belanden weer een heleboel leuke boeken op de schappen van boekwinkels. En Joany zou Joany niet zijn als ik niet mijn wishlist al klaar had liggen. Vandaag heb ik speciaal voor jullie een klein overzicht gemaakt van dé zes boeken waar ik het meest naar uitkijk op willekeurige volgorde…

Vrees Me – Tehere Mafi (vermeld Goodreads wedstrijd)

Firelight; achter de Nevel – Sophie Jordan

Overstroomd – Eva Moraal

Pandemonium – Lauren Oliver

Dromen – Becca Fitzpatrick

Opstand – Veronica Roth

Het meisje met de groene ogen – Siobhan Hayes

verwacht-1

Vrees Me – Tahereh Mafi

Na de laatste keer dat Juliette iemand aanraakte, werd ze opgesloten voor moord. Het was een ongeluk, maar niemand wilde naar haar luisteren. Juliette ziet vanuit haar piepkleine raampje in haar cel hoe de lucht van kleur verandert, hoe dieren sterven aan onbehandelbare ziektes en hoe de mensen in steeds grotere armoede leven. Het Herstel belooft beterschap. Maar om dit te bereiken hebben ze een wapen nodig. Een dodelijk wapen. Juliette is zelfs precies wat ze op dit moment nodig hebben…

 

Weet je trouwens dat je wanneer je een Goodreads account hebt, je mee kunt dingen naar een gratis exemplaar van dit boek? Op deze pagina kun je deelnemen.

Firelight; achter de nevel – Sophie Jordan

Jacinda heeft een grote fout gemaakt en moet gedwongen terug naar haar draki kolonie. Dit betekent dat ze eindelijk weer kan zijn wie ze echt is, een draki, maar ook dat ze Will moet achterlaten en haar straf onder ogen moet zien.

Het valt Jacinda zwaar om zich weer aan te passen en de enige die haar erbij wil helpen is Cassian, de jongen die voor haar bestemd lijkt te zijn. Stukje bij beetje weet ze haar draai te vinden, totdat er ineens een buitenstaander in het draki-dorp opduikt. Will. Hij blijkt op zoek te zijn naar Jacinda en is niet van plan zonder haar weg te gaan.

-->Lees hier mijn review van het eerste deel uit deze serie<--

Pandemonium – Lauren Oliver

Deze fascinerende roman zindert van het vuur van fel verzet, verboden liefde en de vonken van een revolutie die op het punt staat uit te barsten. Lena is in de Wildernis beland, zonder Alex, maar met vele anderen die hebben besloten het leven in eigen hand te nemen. Een ruig en hard leven, zonder luxe, maar met liefde.

-->Lees hier mijn review van het eerste deel uit deze serie<--

verwacht-2

Dromen – Becca Fitzpatrick

Nora wordt wakker op een kerkhof, hoe ze daar terecht is gekomen weet ze niet. Eenmaal thuisgekomen hoort ze dat ze al weken wordt vermist. Ze kan zich niets van de afgelopen vijf maanden herinneren. Nora probeert haar leven weer op de rails te krijgen: ze gaat naar school, hangt rond met haar beste vriendin, en ze probeert uit alle macht de enige nieuwe vriend van haar moeder te ontwijken. En dan zijn er ook nog de visioenen van engelenvleugels en griezelige wezens. Alsof dit allemaal al niet verwarrend genoeg is, ontmoet Nora een zeer aantrekkelijke jongen, met wie ze zich meteen nauw verbonden voelt…

-->Lees hier mijn review van het eerste deel uit deze serie<--

-->Lees hier mijn review van het tweede deel uit deze serie<--

Overstroomd – Eva Moraal

We bevinden ons in de tijd na de Grote Overstromingen. Het land is verdeeld in veilige, droge gebieden, en terreinen die gevaar lopen als het water weer stijgt. Ook de bevolking leeft strikt gescheiden: de Drogen vormen de rijke elite, de Natten het werkvolk dat een hard bestaan leidt om te overleven – en van waaruit steeds sterker verzet optreedt.

Nina is een Droge, de dochter van de Gouverneur. Tijdens de laatste overstroming is haar school getroffen en haar zusje verdronken. Daardoor is ze gedwongen om, zij het onder een andere naam, lessen te volgen op een school in het Natte gebied.

Op school wordt ze verplicht om met Max, een Natte, een werkstuk te maken. Wat met wederzijdse achterdocht begint, groeit al snel uit tot een fascinatie voor elkaars wereld en een ontluikende vriendschap. Maar de situatie is complex. Max’ vader is omgekomen bij de laatste overstroming, en er worden vraagtekens gezet bij de rol die de Gouverneur daarbij speelde. Max’ broer Li is nauw betrokken bij een gewelddadige verzetsgroep.

Opstand – Veronica Roth

De Inwijdingsdag van Tris, die euforisch had moeten zijn, eindigt gruwelijk. Vanaf dat moment is het oorlog tussen de facties. En in tijd van oorlog moeten er kanten gekozen worden. Geheimen worden onthuld en de gevolgen van gemaakte keuzes zijn nog onherroepelijker, en nog krachtiger. Tris doet alles wat ze kan om haar dierbaren te redden. Gevoelens van rouw en schuld achtervolgen haar terwijl ze worstelt met de vragen over vergiffenis, loyaliteit, politiek en liefde. Door ingrijpende nieuwe ontdekkingen en verschuivende relaties, moet Tris volledig accepteren dat ze afwijkend is, zelfs als ze niet weet wat ze daardoor zal verliezen.

-->Lees hier mijn review van het eerste deel uit deze serie<--

Zoals jullie wel kunnen zien zijn er weer genoeg leuke boeken om naar uit te kijken.

Kijk jij ook uit naar één of meerdere boeken?

2 reacties:

Unknown zei

Ik heb het eerste deel van Firelight gelezen en misschien wil ik het tweede ook wel lezen!
Ellen

Unknown zei

Ha Joany! Ik kwam zo op je blog terecht en zie daar mijn boek! Wat leuk! En ik kan je nu de definitieve datum zeggen: 17 september komt het uit!

AKO Chicklit Image Banner 728 x 90

❤ Over Craving Pages...


Welkom op Craving Pages, een blog die geheel in het teken staat van mijn passie voor Young Adult fiction en chicklit. Hier vind je reviews, een YA-bookshop, tips voor boekenliefhebbers en nog veel meer waar het hartje van een boekenworm ongetwijfeld sneller van zal gaan kloppen.


Wil je als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes en updates betreffende Craving Pages? Dan kun je mijn blog op de volgende plekken volgen…

Follow on Bloglovin

❤ Winactie

Read the Printed Word!

❤ Winactie

❤ Recente reviews

2012 Reading Challenge

2012 Reading Challenge
Joany has read 25 books toward her goal of 50 books.
hide

❤ Ratings

❤ Ratings